Tallers

Tallers de castells

Els Castellers de Sabadell organitzem des de fa anys tallers de castells amb l’objectiu d’aproximar i obrir el fet casteller a la ciutat. Volem donar a conèixer el món dels castells tant als escolars com al públic en general, d’una manera entenedora, pràctica i amena. Els nostres tallers estan pensats per cobrir les necessitats culturals de la ciutat, pedagògiques dels currículums escolars, així com també dels casals d’estiu, esplais, AMPA i altres.

Comptem amb un equip que s’encarrega d’organitzar els tallers. Per demanar més informació o per inscriure’s als tallers podeu posar-vos en contacte amb nosaltres (e-mail: saballuts@saballuts.cat).

Tot seguit us mostrem les diferents modalitats de tallers.

Tallers populars

Els Tallers de Castells que oferim a la ciutat són a l’aire lliure, en places o barris i tenen un caire festiu i popular.

El calendari s’estableix en funció de les demandes de diferents entitats ciutadanes (Associacions de Veïns, Ajuntament i administracions públiques, Associacions Culturals… ) o segons l’organització interna de la nostra Colla (Festa Major de barris i de la ciutat, la nostra Diada o l’aniversari, Inauguració de temporada, Aplec de la Salut… o qualsevol situació que considerem adient).

Són oberts a tothom i sempre consten de una part explicativa-didàctica i una part pràctica.

Tallers a les escoles

Des de fa quatre cinc, els tallers escolars formen part del Programa Ciutat i Escola, que coordina l’Ajuntament de Sabadell, amb inscripcions al mes de setembre mitjançant el sistema informàtic del Departament d’Educació.

Aquests tallers tenen una estructura molt clara, definida exclusivament per als centres educatius de la ciutat que s’adhereixin al Programa.

Es treballa amb el grup de classe (fins a 25 alumnes). El taller el porten tres-quatre monitors, té una durada aproximada de 1,30 h. i es realitza a la mateixa escola. El contingut i les activitats s’adapten segons l’edat i característiques dels alumnes. Recomanem des de primer de Primària.

Hi ha programacions específiques per a cada cicle. Els més petits, fins els quatre anys, compten amb el suport d’un conte visual i activitats més variades i curtes. Per l’últim curs d’Infantil i la Primària, el taller consta de dues parts, una teòrica i una altra pràctica. Al final del taller es lliurarà un tríptic explicatiu per a cada alumne i es convidarà a que vinguin sense cap compromís a un assaig de la colla.

Sempre és millor que els alumnes ja hagin treballat una mica el tema perquè després es pot aprofundir més amb els monitors.

Tallers per a esplais i casals

El taller per esplais i casals es realitza al local dels Saballuts (c/ Emprius 13-15, Sabadell) i s’ofereix els dissabtes durant el curs escolar i de dilluns a divendres durant el mes de juliol. Es treballa amb un grup de 25 nens i nenes.

Aquest taller consta de quatre parts: una visita al local, una part teòrica, una part pràctica i la confecció d’un dossier.

Es comença el taller fent una visita guiada al local dels Saballuts, mentre s’explica com i quan s’assaja, es comenten les actuacions més importants i es fa una mica d’història dels Castellers de Sabadell.

La part teòrica es realitza amb l’ajut d’una presentació en Power Point sobre el món dels castells, de mitja hora de durada. Després de l’explicació teòrica s’obre un torn de preguntes. Després de la presentació es subdivideix el grup en dos. Un dels grups realitzarà, amb l’ajut dels monitors, la part pràctica del taller, mentre l’altre grup podrà confeccionar una fitxa relacionada amb el món dels castells. Al cap de mitja hora es fa el canvi de grup.

Material i equipaments:
  • Tot el material i l’equipament necessari pel taller va a càrrec dels Castellers de Sabadell.
  • Els participants hauran de venir amb roba còmoda per a l’activitat física.
  • L’acceptació de la realització del taller depèn de la disponibilitat dels monitors.
Tallers/Visita a l’assaig per a grups d’estrangers (grups d’estudiants d’intercanvi, turistes…)

Els Castellers de Sabadell oferim la visita a les nostres instal·lacions d’assaig, que puguin visitar com és una colla castellera i els seus assaigs, i els fem una breu explicació del món casteller i de la nostra colla.

Aquests grups de visitants cal que amb reserva prèvia contactin amb nosaltres per informar-se de les tarifes per aquesta activitat (reservas.castellers@gmail.com).

c/ dels Emprius 13-15, 08202 Sabadell