Flip Educa

PROJECTE "Fem pinya amb els joves"

Col·laboradors

Flip Educa

Una de les eines indispensables de cara al treball amb els instituts públics, destinataris del projecte, és el disseny i manteniment d’una unitat didàctica. Aquesta recullirà tots els valors i competències que volem treballar, pròpis del món casteller, en un material didàctic en forma de eina on-line.

Per dur a terme aquesta part del projecte, Castellers de Sabadell i l’empresa Flip Educa, treballen conjuntament per fer arribar aquesta unitat didàctica a les sessions que durem a terme als instituts públics de Sabadell.

Flip és una plataforma d’experiències ofertes als centres educatius en forma de sortides, tallers, instal•lacions… que donen a l’aula o a l’escola l’oportunitat d’experimentar per unes hores o en dies puntuals altres maneres d’aprendre. Flip vol donar temps per aturar-se, per repensar, per refutar, per replantejar valors… Flip vol aprofitar els dies de sortides, de festivitats de l’escola, de setmanes culturals… per entrar en la vida d’aquests centres tradicionals i posar-los una mica del revés, en el bon sentit de la paraula.

Sabem que existeixen moltes empreses que ofereixen a les escoles organització de sortides, colònies, petits tallers… Flip no és una empresa més que actua com a intermediària de serveis. Flip és una empresa activa que s’implica en una línia d’educació concreta , es forma, aprèn, investiga, descobreix i proposa activitats poc conegudes per a la majoria de professors, posant en contacte professionals de diferents sectors (la cistelleria, la música, la paleontologia, la infermeria, el circ, les matemàtiques…) amb la comunitat educativa.

Per donar a conèixer tots aquests serveis, Flip està creant un complert blog difusor de continguts i de recursos educatius que el professorat podrà consultar i manipular sense cap despesa econòmica; i està creant, a més, una cartellera de serveis organitzada per cicles i competències curriculars, per tal que els professors puguin accedir de manera ràpida i còmoda a fer qualsevol reserva.

Extret de la web www.actividadeseducativas.es