Qui som?

PROJECTE "Fem pinya amb els joves"

El projecte

Qui som?

Ricard Burguès Ducal

Coordinador del projecte ‘’Fem pinya amb els joves, donem pit als barris”

Convertit en Ganàpia de la universitat autònoma de Barcelona el 2007 i en Casteller de Sabadell el 2008, ha sovintejat càrrecs de la junta directiva i de l’equip tècnic en ambdues colles. Des de cap de pinyes dels castellers universitaris fins a la formació ininterrompuda dels membres de tronc a la seva colla convencional, formant part de totes les candidatures presentades en assemblea.

Es gradua en Turisme per la E.U.T.D.H. i en 6 anys treballa en pràcticament tot aquest sector, des de hotels i agències de viatges fins a museus o com a guia acompanyant de grups estrangers. També viu durant un any al Sud de França, on enllesteix la seva carrera i coneix a dues colles castelleres més, els Mangoners de la U.P.V.D. i els Castellers del Riberal.

Aquesta experiència l’encoratja a agafar el relleu de l’equip de didàctica dels Saballuts, en la organització de tallers de castells per escoles i en visites de grups al local.

La seva situació personal el condueix al món de l’hostaleria, concretament als congressos i convencions a Fira Barcelona, on es responsabilitza de càterings per empreses i supervisant petits grups de cambrers en diferents actes.

Després d’una etapa d’auto reflexió i empès per la figura i tasca d’un gestor cultural, estudia un grau superior de dinamització i desenvolupament cultural. Presideix una productora cultural amb la que organitza petits actes de promoció local durant una temporada. Aquest fet el porta a presentar-se per a la coordinació d’un projecte que combina algunes de les seves passions: El món casteller i la producció cultural.

Laura Corralo Polo

Dinamitzadora del projecte ‘’Fem pinya amb els joves, donem pit als barris”

Des que va arribar als Castellers de Sabadell a l’any 2001, hi ha participat de manera activa, treballant per l’equip tècnic de troncs i el de canalla, tot sent-ne la cap d’aquest últim durant les temporades 2014 i 2015.

Va estudiar Educació Primària a la Universitat de Vic on s’interessa especialment per temes com l’educació viva i la literatura infantil. Durant la carrera fa pràctiques en un CAEP (Centre d’atenció educativa preferent), una escola pública de Sabadell de màxima complexitat. Això marca un abans i un després en la seva carrera professional, prenent especial consciència en el context i les desigualtats socials de l’alumnat.

Aquest aspecte, a més, la motiva a voler formar-se més, tot cursant un Postgrau en Disseny i Gestió del Lleure Infantil i un en Pedagogia Hospitàlaria en Pediatria i Neonatologia.

El projecte ‘’Fem pinya amb els joves, donem pit als barris’’ barreja les seves dues passions: L’educació, amb una mirada d’inclusió social, i els castells.