Notícies

I Mostra castellera d’instituts de secundària de Sabadell

Dissabte 1 de Desembre del 2018.
De 10.00 a 14.00 h.
Plaça de la Creu Alta de Sabadell.
———————————————————————————–

La I Mostra castellera de secundària representa el punt i final del projecte “Fem pinya amb els joves, donem pit als barris” (@fempinyajoves) dels Castellers de Sabadell (@saballuts). La jornada tindrà el caràcter d’actuació castellera i de trobada/festa jove.

Els participants i destinataris d’aquest acte, seran els alumnes de secundària dels 13 instituts públics de Sabadell que han acollit el projecte (TOTS ELS DE LA CIUTAT!). La previsió d’assistents és d’uns 400-600 alumnes, 25-50 professors i 50-100 saballuts, aproximadament, així com periodistes castellers, locals i personal de les diferents àrees de l’ajuntament. El total però, d’alumnes de secundària que han participat entre tots els centres al llarg del projecte és de uns 1.250 alumnes.

Tots els instituts han rebut 4 sessions per part dels monitors del projecte + 1 visita al Castelloscopi, exposició dels Castellers del Poble Sec que han llogat Saballuts per oferir-lo com una de les activitats del projecte. En total, les colles han fet un mínim de 2 assajos de 2 hores cadascú. Alguns centres han programat per si mateixos, segons disponibilitat, assajos extres conduits pel professorat d’educació física o altres matèries. La majoria d’alumnes d’aquests centres públics han descobert el món casteller aquest any, gràcies a aquest projecte. Són les mateixes colles d’institut les que planificaran i executaran els seus propis castells.

En total, s’han arribat a realitzar 70 sessions diferents amb els 13 instituts, 70 desplaçaments de monitors i material, amb una durada de 200 hores lectives. Si hi afegim les visites al castelloscopi, s’han realitzat 55 visites d’una hora de durada, amb una afluència de 1.500 visitants. Als espais joves hi hem destinat unes 30 hores més.

La Mostra comptarà amb l’acompanyament dels monitors habituals del projecte, més la resta de membres dels Saballuts. CADA CENTRE TINDRÀ UN MÍNIM D’UN MONITOR a la seva total disposició. Els quals actuaran com a guies de les diferents colles castelleres d’institut, però NO com a caps de colla. La resta de Saballuts, hi seran per tal de fer els nostres castells d’inici i de comiat, així com voltar els castells de les colles i/o fer un cop de mà allà on sigui necessari.

La Mostra castellera utilitza la mateixa organització que la d’una actuació o un concurs de castells, basada en rondes conjuntes. L’objectiu és el de donar visibilitat i mostrar tot el que han après des del projecte (no només a fer castells, també valors com el treball en equip i el respecte pels altres) i que ajudin a les pinyes de les altres colles.

La Mostra de castells NO ÉS UN CONCURS, la competitivitat en el món casteller és habitual entre algunes colles però el més habitual, és que cada colla competeixi amb ella mateixa en un esforç de superació personal. No hi haurà premi per la colla que faci els millors castells, a banda de la pròpia satisfacció personal.

TOTHOM ÉS BENVINGUT A LA MOSTRA!

Ens veiem a plaça.

Coordinació projecte “Fem pinya amb els joves, donem pit als barris”
mail: info.projectes@saballuts.cat
Web: https://saballuts.cat/fem-pinya-amb-els-joves/el-projecte/mostra-castellera-de-secundaria/
Xarxes socials del projecte:
Twitter: https://twitter.com/fempinyajoves
Instagram: https://www.instagram.com/fempinyajoves