CrònicaNotícies

Decennals Valls 2021+1

Els Saballuts iniciem la temporada a Valls, amb motiu de les Festes Decennals
Valls 30/01/2022: 3d7, 2d6, p4, p4.

Els Castellers de Sabadell hem actuat aquest Diumenge 30 de gener a Valls en la Trobada de les colles castelleres dels Països Catalans, uns dels actes més esperats de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela a Valls, on totes les colles castelleres hi són convidades.

Aquesta festa se celebra a la capital de l’Alt Camp cada deu anys, en els anys acabats en 1, però per causa de la situació pandèmica l’any passat es va ajornar. Els Saballuts no hem fallat mai a aquesta diada des de la nostra fundació, i ja hi havíem assistit a les trobades de 2001 i 2011.

Tot i la incertesa generada per la corrent situació sanitària, els Saballuts hem volgut ser-hi presents. Les recentment escollides Junta i Tècnica de la colla es van reunir per decidir la nostra participació i es va decidir anar-hi, donat que el departament de Salut de la Generalitat havia aprovat l’esdeveniment i l’Ajuntament de Valls va preparar un protocol per fer una trobada segura.

28 colles, força menys que en la passada edició, hem participat de l’actuació conjunta. La nostra actuació ha estat entre les més lluïdes i hem descarregat un tranquil 3 de 7, un 2 de 6 lent però segur i un pilar de 4, que una baixa de darrera hora no ha permès que fos de 5.
En un dels altres moments esperats per les colles, l’aixecada de pilars a la mítica plaça del Blat hem aixecat un altre pilar de 4.

La colla valora molt positivament la sortida, que s’ha desenvolupat en un preciós ambient de germanor entre totes les colles. Molts Saballuts han aprofitat el desplaçament per participar en alguna de les altres activitats programades aquests dies a Valls.

Els Saballuts, que ja estem assajant regularment tant dimecres com divendres, ja estem fent proves de castells superiors de cara a les properes actuacions, començant per l’Inici de Temporada a Barberà del Vallès el pròxim 6 de març.