CrònicaNotícies

Diada de Sant Jordi

Aquest cap de setmana, els Castellers de Sabadell hem celebrat Sant Jordi en dues de les nostres places habituals: la plaça de l’Ajuntament de Badia i el Racó del Campanar, a Sabadell.

El dissabte, conjuntament amb els Castellers d’Esplugues i els Castellers de Castellar, hem avançat la celebració de Sant Jordi a la veïna localitat de Badia.
Castellers de Castellar: p4, 3d6, 3d6a, 4d6, p4.
Castellers d’Esplugues: p4, 3d7, 2d6, 4d6, p5.
Castellers de Sabadell: 2p4, 3d7, 4d7, 5d6, p5, 2p4, p4 al balcó.

En aquesta plaça actuem regularment des de 1996 i hem bastit castells de 8 pisos en diverses ocasions.

Els Saballuts hem aprofitat aquesta actuació per fer diferents proves de cara a preparar futures construccions bàsiques de 8 pisos, amb el 3 i el 4 de 7 al que ha acompanyat el 5 de 6.

Els nostres fillols, els Castellers de Castellar, han descarregat construccions de 6 pisos, i els Castellers d’Esplugues han tingut en el 3 de 7 el seu millor castell.


El Diumenge, a la diada de Sant Jordi pròpiament dita, els Saballuts hem volgut ser presents a la nostra ciutat amb altres activitats a part de la nostra actuació castellera.
Castellers de Sabadell: 3p4, 4d7, 7d6, 5d6, 3d7, p5, 3p4.

El dia ha començat en el local del carrer Emprius amb una xocolatada. Des d’allà la hem anat en cercavila amb la música de les nostres gralles i tabals fins al Racó del Campanar, on hem actuat en solitari. Ho hem aprofitat per aixecar més castells del que és habitual en una actuació clàssica, afegint als castells bastits el dia anterior el 7 de 6.

Durant tot el dia, la colla també ha tingut una parada de roses, llibres de temàtica castellera i altres productes saballuts.