Crònica

Diada de Sant Ponç a Sant Cugat

L’efecte Saballut enganxa i molt!

Aquest diumenge hem actuat a la diada de Sant Ponç de Sant Cugat del Vallès, juntament amb la colla castellera local, els Castellers de Sant Cugat, els Castellers de la Vila de Gràcies i els Bordegassos de Vilanova a la bonica Plaça d’Octavià amb el monestir de Sant Cugat de fons. Una diada que els últims anys ha servit per estrenar els primers castells de la gamma alta de vuit, i aquest no ha estat per menys.

Per començar la diada i treure’ns els nervis que suposa aquesta actuació, hem descarregat el tercer 3d8 de la temporada, que setmana a setmana anem dominant i la colla ha reaccionat cridant “un pis més” al finalitzar el castell.

La segona ronda ha estat la triada per portar el plat fort de la jornada, el 2d8f, el més matiner descarregat de la nostra història i que significa treure’s l’espineta de l’any passat, el només poder-lo carregar en aquesta plaça. Un 2d8f que tenia canvis important respecte la temporada passada, però que hem sabut sobreposar-nos de forma esplèndida, mostrant l’alegria cantant el tradicional lero-lero de les grans ocasions.

Per tancar la ronda de castells i apuntar-se la primera tripleta de vuit de la temporada, hem descarregat el 4d8.

Sortim de la Plaça Octavià de Sant Cugat, amb la millor actuació de les 4 colles que estàvem a plaça, amb el 2d8f més matiner del nostre historial i amb la consolidació dels castells bàsics de vuit.

En aquesta actuació ens han acompanyat els Castellers de Sant Cugat i els Castellers de la Vila de Gràcia que les dues colles s’han anotat la clàssica de vuit i els Bordegassos de Vilanova que han portat el 4d8 i l’han acompanyat amb castells de la gamma alta de 7.

En aquesta actuació ens han acompanyat els Castellers de Sant Cugat i els Castellers de la Vila de Gràcia, totes dues s’han anotat la clàssica de vuit, i els Bordegassos de Vilanova que han portat el 4d8 acompanyat amb castells de la gamma alta de 7.

En resum:
Castellers de Sant Cugat: 3d8, 4d8, 3d7
Castellers de Sabadell: 3d8, 2d8f, 4d8
Castellers de la Vila de Gràcia: (id)4d8, 4d8, 2d7, 3d8
Bordegassos de Vilanova: 4d8, 5d7, 4d7a

Ens espera una setmana de “relax” per gaudir i pair l’actuació que hem fet. Però amb la vista posada a la Diada del Patrimoni, a Terrassa, acompanyats de dues grans colles, els Minyons de Terrassa i els Castellers de Barcelona, que de ben segur serà una bona ocasió per seguir portant els nostres millors castells. Ja ho sabeu, seguim fent gran l’#efecteSaballut i veniu al local d’assaig.