CrònicaNotícies

Diada de Santa Madrona al Poble-sec

Els Saballuts hem visitat la plaça de Santa Madrona, al Poble-sec, per actuar en la diada del mateix nom.
Castellers del Poble-sec: 2p4, 5d6, 4d7, id3d7, 3d7, 2p4.
Castellers de la Vila de Gràcia: 2p4, 4d7p, 4d7, 3d7, p5.
Castellers de Sabadell: 2p4, 4d7, 5d7, 3d7, 2p4.

Després de l´inici de temporada a casa, a Barberà del Vallès, els Saballuts ens hem desplaçat a Barcelona per participar en la Diada de Santa Madrona.

No ha estat el primer cop que els Saballuts actuem en aquesta diada organitzada pels Castellers del Poble-sec al seu barri. Des de 2014 hi hem actuat en diverses ocasions, portant sempre els millors castells possibles en aquesta primera part de la temporada i quan hem pogut hi hem descarregat castells de 8 pisos, com el 3 de 8 al 2014 i el 4 de 8 al 2016.

En aquesta ocasió però, la tècnica ha desestimat intentar el primer castell de 8 de l’any, tot i el bon treball que la colla ha estat fent a l´assaig on tot just dos dies abans vàrem descarregar el tercer 4 de 7 net. Aviat el podrem dur a plaça!

Tot i que la pluja ha fet acte de presència, els Saballuts hem pogut fer una actuació sencera: 2 pilars de 4 d’entrada, un 4 de 7 amb una pujada lenta però plàcid, el primer 5 de 7 de l´any parat i amb bones mides, un 3 de 7 sense problemes, i 2 pilars de 4 (per baixes en posicions clau no hem pogut intentar el pilar de 5).

Els amfitrions Castellers del Poble-sec han sortit eufòrics de plaça en poder descarregar els dos castells de 7 que portaven: el 4 de 7 i el 3 de 7 (aquest al segon intent), junt amb el 5 de 6, 2 pilars de 4 d’entrada i altres dos de sortida. Felicitats Bandarres!

La tercera colla a plaça, els Castellers de la Vila de Gràcia, han portat a plaça una actuació molt sòlida amb 3 castells de 7 pisos: el 4 de 7 amb el pilar, el 4 de 7 i el 3 de 7. A part dels 2 pilars de 4 d’entrada han estat la única colla que ha portat el pilar de 5 per acabar una gran actuació.

Les tres colles han col.laborat entre elles en les seves construccions i tot i el fred i la pluja hi ha hagut un bon ambient a plaça, on força membres de la nostra colla s’han quedat a dinar després de la Diada.

Els Saballuts, que ja hem afegit els assajos de dilluns als habituals de dimecres i divendres, continuem preparant les següents actuacions.

La propera actuació serà a casa, a la Diada del Tèxtil el 3 d’Abril, amb Minyons de Terrassa i Castellers de Sant Cugat.