Crònica

Diada del tèxtil a Sabadell

Els Saballuts hem fet realitat els nostres objectius i hem descarregat tots els castells que hem fet fins ara. A més, a l’actuació d’Inici de Temporada a Barberà vam descarregar el primer 4de8 de l’any 2019. I sense parar ni un moment, aquest passat diumenge 7 d’abril hem jugat a casa, davant el Gremi de Fabricants de Sabadell en motiu de la diada del Tèxtil.

El president d’aquesta organització, Blai Costa ens explicava que entén els castellers com un exemple de col•laboració, lideratge i treball en equip, una manera de treballar molt semblant a les empreses on “un pilot de gent diferent, que ve de llocs i formacions diferents, s’aplega i intenten aconseguir un mateix objectiu; cada peça hi té un lloc i és igual d’important”.

Vam reunir-nos a les 11.45h davant de la seu del Gremi amb els Minyons de Terrassa, els Castellers de Sant Cugat i els Castellers de la Sagrada Família. A les 12h començàvem l’actuació amb 2pde4.

A la primera ronda vam descarregar el segon 4de8 de la temporada amb tota fermesa i tranquil•litat. A segona ronda, vam assolir el tercer 7de7.

A tercera ronda van arribar els minuts més esperats de l’actuació, un silenci i gran expectació es van apoderar de la pinya que estava a punt d’envoltar un 3de8 saballut. El tronc va pujar i baixar amb concentració, finesa i quietud, i el castell es va coronar amb molta suavitat. Estava intacte.

I encara no havien baixat terços, que l’alegria i els somriures començaven a temptejar la pinya i el tronc. Era el gran moment de celebrar amb crits, fortes abraçades i un lero lero ben alt que els Saballuts acabàvem de descarregar el primer 3de8 de la temporada. Que es notin aquests #25deixantempremta!

Acabada l’emotiva tercera ronda, vam culminar l’actuació amb un pde5 i 2pde4, un d’ells en reivindicació als presos polítics i exiliats.

Resultats finals de la diada del Tèxtil, a Sabadell:
Castellers de Sabadell (@saballuts): 2pde4, 4de8, 7de7, 3de8, pde5, 2pde4
Minyons de Terrassa (@Minyons): 2pde4, 3de8, 4de8, 7de7, 2pde5, 2pde4
Castellers de Sant Cugat (@gausacs): 2pde4, 5de7, 4de7a, 4de7, pde5
Castellers de la Sagrada Família (@CastellersSAFA): pde4ps, 5de7, 4de7a, 3de7, pde4, pde4(c)

Segons WebCasteller, una eina online d’informació castellera, la diada del Tèxtil ha estat considerada la diada més destacada d’aquest cap de setmana passat.

Amb el tres i el quatre de vuit a la butxaca tenim grans expectatives i motivacions de cara a les properes diades que estan per venir i ens motiven a treballar de valent, doncs el que hem aconseguit fins ara són els primers de molts somnis que volem fer realitat en aquesta temporada dels nostres 25 anys.

El proper diumenge, 14 d’abril actuarem a la Plaça de l’Ajuntament de Badia del Vallès a les 12.00h, acompanyats dels Castellers de Poble Sec (Bandarres), els Castellers d’Esplugues (Cargolins) i els Castellers de Castellar (Capgirats).

Ajuda’ns a seguir deixant empremta, i vine als assajos de dilluns, dimecres i divendres al local dels Saballuts, al Carrer dels Emprius, 13 (Sabadell). T’hi esperem amb moltíssimes ganes de fer grans coses, que això tot just acaba de començar!