Crònica

Inici de temporada a Barberà del Vallès

Aquest passat diumenge 8 de març, la colla Castellera de Sabadell vam iniciar la temporada al poble veí, Barberà del Vallès. Ens vam trobar a les 12:30 del migdia a la plaça de la Unitat juntament amb la Colla Jove de Barcelona, Picapolls de la Gavarresa i els Castellers d’Esplugues de Llobregat.

Era una diada molt esperada, no només pel fet de ser la primera de la temporada, sinó que també coincidia amb el dia internacional de la dona treballadora. Vam poder gaudir d’un inici d’actuació especial, on algunes de les colles van reivindicar-ho realitzant pilars formats única o principalment per dones, recordant l’important paper que tenim en els castells i en la societat. A l’acabar la diada es va voler immortalitzar el moment fent una fotografia de tot el col•lectiu femení que hi havia participat.

La Colla Jove de Barcelona va començar la ronda descarregant un 3d7, després va seguir amb el 4d7 que inicialment va quedar en intent però que a la ronda de repeticions van poder descarregar, un 5d6 i un pd5. Per acabar van acomiadar-se amb 3pd4.

Els Picapolls de la Gavarresa van començar la primera ronda amb un 3d6a, seguit d’un 4d6, un 3d6 a la tercera ronda i un pd4 per tancar, tot descarregat.

Els Castellers d’Esplugues de Llobregat arrencaren la primera ronda amb un 3d7 per després portar a plaça un 4d7 i un 5d6, totes les construccions descarregades amb èxit. Van acomiadar-se amb 2pd4.

L’actuació dels Castellers de Sabadell va ser ferma i plena de confiança: vam arrencar la primera ronda descarregant amb èxit un 4d8 molt ben treballat, el 175è de la història de la colla; amb la mateixa decisió vam encarar la segona ronda on vam portar a plaça un 7d7; per la tercera ronda teníem preparat un 5d7 que vam assolir sense cap problema; va ser a la ronda de pilars on la colla va haver de treballar una mica més al realitzar un pd5 però tot va quedar en ensurt al aconseguir descarregar-lo. Així doncs, aquesta diada dels Saballuts va ser un molt bon primer contacte amb els castells per seguir la temporada encara més forts.

La següent cita havia de ser diumenge 22 de març a Igualada però el passat 10 de març la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) va publicar un comunicat on explicava el protocol d’actuacions que s’havia de seguir per evitar la propagació del coronavirus (COVID-19) i on quedaven suspeses totes les activitats relacionades amb el món casteller, incloent-hi actuacions i assajos.

Unint-nos a aquest protocol d’actuació, l’activitat dels Saballuts queda suspesa fins a nou avís. Esperem que aquesta situació complicada que estem vivint no faci marxar les ganes de fer castells. Ens veiem totes a la tornada! Cuideu-vos molt!!