Crònica

Inici de temporada a Barberà del Vallès

La temporada castellera del nostre 25è aniversari va començar a la diada de Santa Madrona a Poble Sec; tot i així en vam oficialitzar l’inici el passat diumenge dia 24 de març a Barberà del Vallès, acompanyats dels Tirallongues de Manresa, els Castellers de Terrassa i els Castellers de Caldes de Montbui (també coneguts com a Escaldats).

La convocatòria va ser a la Plaça de la Vila a les dotze del migdia i, com és habitual, els Saballuts vam descarregar 2pde4 d’inici.

A primera ronda vam tornar a fer un 7de7 que ja havíem vist a Poble Sec, i vam descarregar amb molta fermesa i tranquil·litat.

El 7de7 ens va donar molta empenta per a no voler esperar, i motivar-nos a assolir el primer 4de8 de la temporada. Després d’uns intensos assajos, molta feina i constància encara el vam haver de treballar una mica a plaça, però patir-lo encara ens va donar més força per a finalment assolir-lo amb èxit.

Bogeria, succés, alegria i satisfacció són les quatre paraules que podrien descriure el moment de celebrar que a segona ronda ja teníem el 4de8 a la butxaca! Ens acabàvem de convertir en una de les quatre primeres colles castelleres que van descarregar el carro gros aquesta temporada (juntament amb Castellers de Barcelona, Moixiganguers d’Igualada i Minyons de Terrassa).

Vam culminar la tercera ronda amb un 5de7, i finalment vam concloure la diada amb un pde5 i 2pde4 en reivindicació als presos polítics i exiliats.

El 4de8 no va ser l’única estrena en aquesta diada; doncs els Tirallongues de Manresa i els Castellers de Terrassa hi van assolir el 4de7a, i els Castellers de Caldes van descarregar els seus primers castells de 6 de la temporada.

Resultats finals de la diada d’Inici de Temporada a Barberà del Vallès:

Castellers de Sabadell: 2pde4, 7de7, 4de8, 5de7, pde5, 2pde4

Tirallongues de Manresa: 2pde4, 4de7, 4de7a, 3de7, pde5, 2pde4

Castellers de Terrassa: 2pde4, 3de7, 4de7a, 4de7, pde5, 2pde4

Castellers de Caldes: pde4ps, 4de6, id2de6, 3de6, 2pde4

Els Saballuts vam acomiadar la diada amb una gran foto de família sota el sol radiant que ens va acompanyar al llarg de tota la diada, i molt bones sensacions per a seguir encarant la temporada a grans projectes castellers. Seguirem treballant de valent per assolir grans reptes aquesta temporada, que són 25 anys -#25deixantempremta-, i s’han de celebrar com cal!