Notícies

Presentació de les noves camises de la colla i del Castelloscopi, a càrrec del Gremi de Fabricants de Sabadell i els Castellers de Sabadell

Estimats/des periodistes i companys/es castellers/es,

Ens plau convidar-vos a la RODA DE PREMSA que tindrà lloc:

Lloc: Gremi de Fabricants. Sant Quirze, 30, 08021 Sabadell

Dia: Dissabte, 29 de setembre

Hora: 12:30h

Presentació de les noves camises de la colla i del Castelloscopi, a càrrec del Gremi de Fabricants de Sabadell i els Castellers de Sabadell

Aquest proper dissabte 29 de setembre, els Castellers de Sabadell i el Gremi de Fabricants presenten les noves camises i domassos de la colla dels Saballuts.

El Gremi de Fabricants ha col·laborat amb els Castellers per fer possible que el procés complet d’elaboració de les peces hagi anat a càrrec d’empreses vallesanes. En aquest procés han intervingut les empreses Jaba Téxtil S.L (teixidors) Grau S.A (tintorer) i el patronista Joan Monteagudo, que s’afegeixen a aquest compromís de treballar per a la cultura i per al nostre territori.

L’acte servirà també per presentar el Castelloscopi, instal·lat en el Gremi de Fabricants des del passat 17 de setembre. El Castelloscopi és un dels recursos interactius més forts amb els que compta el projecte dels Saballuts “Fem pinya amb els joves, donem pit als barris“, dins el marc dels pressupostos participatius Construint ciutat 2018 de l’ajuntament de Sabadell.

Els periodistes que ho desitgin podran fer una visita al Castelloscopi, acompanyats pel coordinador del projecte Ricard Burguès i la dinamitzadora Laura Corralo, ambdós membres dels Castellers de Sabadell, i la col·laboració d’en Jordi Piqué, creador d’aquesta exposició audiovisual.

A l’acte hi assistirà:

  • Joan Carles Sánchez, president dels Castellers de Sabadell.
  • Bea Jiménez, cap de colla dels Castellers de Sabadell.
  • Àngel Rossell, Vicepresident social i director del projecte “Fem pinya amb els joves” dels Castellers de Sabadell.
  • Núria Aymerich, Secretària general del Gremi de Fabricants.

Més informació:

– El Castelloscopi és un projecte creat pels Castellers del Poble-sec dins dels Actes del seu 15è Aniversari (1999-2014). Es tracta d’una estructura vertical en forma de castell humà, d’uns 2,5 metres d’alçada i 3,5 d’amplada, on els castellers són substituïts per pantalles planes. 35 en total. Aquestes pantalles reflecteixen la visió subjectiva corresponent a cada casteller, de tal manera que es genera una identificació total entre la posició de la pantalla en relació a l’estructura vertical, la subjectivització de les mirades del propis castellers, i la mirada de l’espectador, que podrà recórrer per tots cantons la videoinstal·lació, en una immersió visual total en el fet casteller.

Fruit del conveni de col·laboració entre el Gremi de Fabricants i els Castellers de Sabadell s’ha instal·lat el Castelloscopi a l’interior de la seva seu, un dels millors espais emblemàtics que disposa Sabadell i el Vallès.

– El Gremi de Fabricants de Sabadell és una associació empresarial que defensa els interessos de la indústria de la zona i en particular de la indústria tèxtil, i el desenvolupament econòmic i social de la seva àrea d’actuació. Al mateix temps, el Gremi de Fabricants desenvolupa una important labor de promoció i ajuda a les empreses mitjançant serveis d’alt valor.

– Els Castellers de Sabadell, conjuntament amb el departament de Cultura de l’ajuntament de Sabadell i dins el marc dels pressupostos participatius Construint Ciutat 2018, es proposa la realització de tota una sèrie de sessions-taller dirigida als 5 espais joves de la ciutat, 13 instituts públics, i els propis joves Saballuts.

Sense deixar la teoria i pràctica castellera de banda, la formació del Vallès Occidental, en ple any de Concurs de Castells i amb els deures de renovar les seves estructures per mantenir el nivell de colla de 9, es proposa introduir l’activitat castellera com un nou model d’activitat lúdica i educativa no reglada, a través del seu projecte sòcio-educatiu “Fem pinya amb els joves, donem pit als barris”, el qual es marca com a objectiu arribar a un total de 1.500 joves de Sabadell.

Esperem la vostra assitència a la roda de premsa, us adjuntem la convocatòria en PDF.

Agrairiem ens confirmeu la vostra assistència responent a aquest correu, indicant nom, telèfon i mitjà informatiu. Si us plau, sentiu-vos lliures de reenviar aquesta convocatòria als company/es que creieu adients.

Moltes gràcies

Atentament,